Afgestudeerde: Tine Van Dyck

Over Tine Van Dyck

 • Studies: Licentiaat Wiskunde, statistiek (2001) + ManaMa Beleidsinformatica
 • Bedrijf: SAS Institue (www.sas.com-
 • Functie: Business development manager
 • Sector: Informatica

Wat houdt je werk in?
Ik werk als business development manager voor klanten met een complexe omgeving waarvoor we verschillende opportuniteiten zien waar onze software kan helpen. Denk maar aan een universiteit met al zijn administratie of een grootwarenhuis dat zijn marketing wil afstemmen op het koopgedrag van de klanten.

De software die wij aanbieden is gericht op grotere bedrijven waar we vaak rekening moeten houden met de verschillende behoeften van een groot aantal gebruikers. In zo’n complexe omgeving is het nodig om samen met de verkopers te zoeken naar synergieën, naar gemeenschappelijke noden tussen verschillende departementen om zo tot een oplossing te komen waar iedereen van mee profiteert. Daarvoor was ik SAS consultant met een focus op financiële rapportering, budgetteringsprocessen en kostenallocaties. Ik ondersteunde de verkopers via presentaties en demo’s over de betreffende software. En van zodra een klant beslist had om met ons pakket aan de slag te gaan, zorgde ik voor de basistraining en hield ik me bezig met het opzetten van het systeem.

Dit komt vooral neer op het aanpassen van reeds bestaande functionaliteiten volgens de specifieke noden van bijvoorbeeld de mensen van de financiële afdeling. Sommige klanten beslissen om de implementatie zelf voor hun rekening te nemen en dan voorzien we begeleiding om ervoor te zorgen dat de klant zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag kan. De nadruk ligt dan op het delen van kennis, van de ervaring die wij door de jaren heen hebben opgebouwd.

Hoe bepaal je zelf je carrière?
De overstap van mijn vorige werkgever naar SAS is voor mij een erg belangrijke beslissing geweest. Ik denk dat je vooral moet trachten een job te vinden die je graag doet, waar je het gevoel hebt je capaciteiten te kunnen benutten en, als je dat wil, vooruit te kunnen. En dat dan nog het liefst in een bedrijf waar je je thuis voelt. Als deze factoren niet goed zitten, mag je niet bang zijn om je op de arbeidsmarkt te gooien en op zoek te gaan naar meer. Je diploma kan helpen bij het vinden van een droomjob, maar is in eerste instantie vooral een deuropener. Motivatie, interesse en de wil om te leren zijn volgens mij belangrijker.

Andere nuttige info voor jongeren die studiekeuze moeten maken?
Kies vooral iets wat je interesseert, je bent er toch al gauw 4 à 5 jaar mee bezig. Maar als je dan toch twijfelt tussen twee interessante opleidingen, kies dan degene met de meeste toekomstperspectieven. Zoals gezegd is je diploma een deuropener, maar in sommige gevallen gaat de deur net dat tikkeltje meer open...

Onze afgestudeerden

 • Studies

  Licentiaat Wiskunde (1986) - Licentiaat Bedrijfskunde - Doctoraat Wiskunde

  Functie

  Hoofd statistiek

 • Studies

  Licentiaat Wiskunde (2004)

  Functie

  Docent wiskunde

 • Studies

  Licentiaat Wiskunde, statistiek (2001) + ManaMa Beleidsinformatica

  Functie

  Business development manager

 • Studies

  Licentiaat Wiskunde, fundamentele (1999)

  Functie

  Operations Engineer

 • Studies

  Licentiaat Wiskunde, fundamentele (1988)

  Functie

  Professor

 • Studies

  Master Wiskunde (2004) - Doctoraat (2008)

  Functie

  Onderzoeker

 • Studies

  Licentiaat Wiskunde (2007) - Master Bedrijfskunde (2007) - Actuariaat (2008)

  Functie

  Earnings sensitivity analyst

 • Studies

  Licentiaat Wiskunde, fundamentele (2003) + Actuariële wetenschappen

  Functie

  Chief Risk Officer

 • Studies

  Licentiaat Wiskunde, toegepaste (1982) - Doctoraat (1990)

  Functie

  Stafmedewerker

 • Studies

  Licentiaat Wiskunde, Informatica (2001) - Doctoraat (2006)

  Functie

  Computerwetenschapper