Innoverend & Vernieuwend

De bacheloropleiding in de Wiskunde omvat 180 studiepunten die je normaal in drie jaar behaalt. Deze flexibele bachelor is opgebouwd rond een pakket van 132 studiepunten. Dit is de kern van je bacheloropleiding. Deze verplichte kern garandeert dat je kan doorstromen naar de Master in de Wiskunde. Je kern wordt aangevuld met een flexibel gedeelte van 48 studiepunten dat je zelf samenstelt aan de hand van keuzevakken of anders genoemd keuzeopleidingsonderdelen. In het flexibel gedeelte kan je kiezen voor verbreding of verdieping.

  • Kern van de opleiding (138 SP): Verplichte opleidingsonderdelen van je bacheloropleiding
  • Flexibel gedeelte van de opleiding: Opleidingsonderdelen die jij kiest om je gepersonaliseerd programma op te stellen (42 SP), dit kan bestaan uit:
    • Verbredende keuzeopleidingsonderdelen Vakoverschrijdende opleidingsonderdelen die je toelaten je breed te ori├źnteren, om over de grenzen van je opleiding heen te kijken.
    • Verdiepende keuzeopleidingsonderdelen: Specialiserende opleidingsonderdelen binnen je vakgebied.

Zo kan je zelf een traject uitstippelen door keuzeopleidingsonderdelen te nemen die aansluiten bij jouw interessesfeer. Om de samenhang van je bacheloropleiding te garanderen worden opleidingsonderdelen buiten de aanbevolen lijst wel steeds voorgelegd ter goedkeuring.

Voordelen

  • Ben je sterk ge├»nteresseerd in Wiskunde, maar is Economie, Fysica of Computerwetenschappen,... ook wel je ding? Dan ben je aan de Vrije Universiteit Brussel aan het juiste adres. Studeer gewoon Wiskunde, en gun je zelf verdieping in je andere favoriete vakdomein in je 48 SP flexibel gedeelte.
  • Door het correct kiezen van keuze-opleidingsonderdelen in het flexibel gedeelte zijn ook andere masters mogelijk! Zo kan je meteen naar de Master in de Computerwetenschappen of Master in de Fysica & Sterrenkunde.
  • Wiskunde te zwaar na het eerste jaar of zelfs het eerste semester, maar toch geslaagd voor enkele opleidingsonderdelen? Wanneer je een andere opleiding binnen de Faculteit Wetenschappen kiest aan de Vrije Universiteit Brussel, kan je die behaalde credits laten indalen in je Bachelorprogramma van je nieuwe richting.

Menu